instagram iconfacebook icongoogle iconlinkedin iconyoutube icon

Belasting voordeel leerzaam uitje

teambuilding biesbosch teambuilding bedrijfsuitje 

Teambuilding

Bedrijfsuitjes zijn populair want ze bevorderen de samenwerking en zorgen voor een goede sfeer en teambuilding binnen het bedrijf. Medewerkers leren elkaar op een andere manier kennen en ontdekken andere kwaliteiten bij zichzelf maar ook bij collega's. De informele sfeer en alternatieve werkvormen bieden mogelijkheden om de samenwerking of rollen van medewerkers op een veilige manier te evalueren. Effectieve bedrijfsuitjes hebben als doel dat mens en bedrijf er beter van worden. Er is sprake van meerwaarde!

Fiscaal voordeel

Zo'n zeven à tien jaar geleden bestond er de scholingsaftrek voor bedrijven. De scholingsaftrek voorzag in een extra aftrekpost bovenop de werkelijke scholingskosten. Deze voorziening is echter vervallen. Toch is er een fiscaal voordeel te behalen met de huidige regelingen.Als de bedrijfsuitjes of evenementen zo kunnen worden georganiseerd, dat vakkennis wordt overgedragen. Dan is er een volledige aftrek mogelijk. Onderstaande kosten noemt men gemengde kosten en zijn voor 73,5% aftrekbaar:

 1. Kosten van representatie, waaronder begrepen: recepties, feestelijke bijeenkomsten en vermaak. Representatie betreft niet alleen klanten, leveranciers e.d., maar kan ook betrekking hebben op het eigen personeel. Personeelsfeesten, interne afscheidsfeesten,sportdagen zijn ook gemengde kosten.
 2. Als de genoemde activiteiten worden verzorgd door een personeels-vereniging, valt een bijdrage van de werkgever ook onder de gemengde kosten.
 3. Kosten van congressen, seminars, symposia, excursies, studiereizen e.d.vallen ook onder gemengde kosten.
 4. De voorwaarden die de fiscus stelt aan deze regeling is dat 75% van de werknemers uitgenodigd dient te worden en mee moet kunnen doen. Bij grote bedrijven mag dit ook betrekking hebben op 75% van de werknemers van een afdeling.De kosten mogen worden afgetrokken middels de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting of u kiest als ondernemer voor de aftrek van alle kosten die boven de € 4300,- per jaar uitkomen. Toch werden als "seminars" aangeduide evenementen volledig aftrekbaar geacht, aangezien het volgens de rechter in wezen ging om vakcursussen, gericht op het verwerven van een afgeronde hoeveelheid kennis of vaardigheden. Reden temeer dus om er voor te zorgen dat u met een bedrijfsuitje vermaak combineert met het vergaren van kennis en vaardigheden.
 5. Intern: Als het bedrijf besluit een feest intern dus binnen de eigen muren te organiseren dan zijn de kosten vrijgesteld van belasting hetgeen ook voor andere afdelingen of vestigingen geldt.

Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen. heeft u vragen? Laat u informeren door uw accountant of fiscalist. Reacties zijn welkom!

Bron: Elseviers BelastingAlmanak

Conclusie: vraag bij TeamBiesbosch om specifiek een programma met teambuilding!

Offerte op maat?!

Tel: +31(0)183 - 564 284
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klimpark Biesbosch

3 Niveaus, 4 Parcoursen, meer dan 50 hindernissen en een spectaculaire Zipline: meer dan 700m, vliegen over water!

Klimpark Biesbosch 016

 • Recensies

  Super geslaagd uitje, genoten, vrolijke mensen, groot compliment.
  Rabobank, PV de Duizendpoot.

  Lees meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Contact

TeamBiesbosch 
Kurenpolderweg 31 
4273 LA Hank 
Nederland 
Tel. 0162 - 769 016
Klimpark Biesbosch
Tel.
06-57914 565